Hitachi Construction Machinery (Europe)

iGroundControl

Nieuws

Klik op de hotspots hierboven voor het laatste internationale nieuws over Hitachi.

Het laatste internationale nieuws over Hitachi.

Wiellader voor marmerblokken

Italië

De grootste wiellader van Hitachi, de ZW550-5, is door de firma Lasa Marmo in gebruik genomen in haar marmergroeve Weißwasser in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. De machine is de belangrijkste wiellader in de grottenrijke groeve op 1550 meter boven zeeniveau, waar hij de uit de berg Jennwand gehouwen blokken marmer afvoert voor verdere verwerking.

Hitachi ZW550-5 wiellader in actie met marmer in Italië

Uitgebreide tests met hybride wiellader

Japan

De nieuwe Hitachi ZW220HYB-5 hybride wiellader is door klanten uitgebreid getest bij steenwinning en afvalverwerking in Japan. De uitdaging voor toekomstige wielladers van Hitachi is drievoudig: betere prestaties, minder brandstofverbruik en lage eigendomskosten. Dankzij de zeer positieve feedback op de tests heeft het ontwikkelteam de innovatieve machine goed kunnen afstemmen op deze uitdagende eisen.

Hitachi ZW220HYB-5 hybride wiellader in Japan

AHS-systeem in ontwikkeling

Australië

Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. gaat een Autonomous Haulage System (AHS) ontwikkelen, dat in 2017 beschikbaar moet komen voor de internationale mijnbouw. De technologie voor dit zelfsturende transportsyseem wordt ontwikkeld met Wenco International Mining Systems Ltd. (sinds 2009 onderdeel van Hitachi Construction Machinery) en moet een hoge mate van nauwkeurigheid bij het volgen van de machines op locatie garanderen.

Starre dumptruck van Hitachi

Nieuwe huisvesting voor Franse dealer Cobemat

Frankrijk

De Franse Hitachi-dealer Cobemat is verhuisd naar een nieuw onderkomen van 15.000 m2, waarin € 2 miljoen is geïnvesteerd. De verhuizing viel samen met het twintigjarig bestaan van het familiebedrijf en daarom werd in maart een feestelijk evenement georganiseerd. Tot de hoogtepunten behoorden een rondleiding door het nieuwe gebouw, de uitreiking van speciale prijzen en een spectaculaire lichtshow met drumband op het bedrijfsterrein.

Het nieuwe complex van Cobemat in Bretagne

Nieuwe sloopmachine voor het eerst in actie

Verenigd Koninkrijk

Met de eerste Britse Hitachi ZX350LC-5 sloopgraafmachine met extra hoogtebereik is onlangs in Wolverhampton het kantoorgebouw van een brouwerij gesloopt. De machine heeft een bereik van 23 meter, een kantelcabine en beschermingsplaten op dak en voorruit. Machinist Kevin Penny vertelt: “Het grootste voordeel is zijn betrouwbaarheid, op de voet gevolgd door de comfortabele cabine.”

Hitachi ZX350LC-5 sloopgraafmachine met extra hoogtebereik in het Verenigd Koninkrijk

ZX280LC‑5 werkt mee aan irrigatie rijstplantage

Senegal

Op een afgelegen rijstplantage in het noorden van Senegal (West- Afrika) is een Hitachi ZX280LC-5 afgeleverd. De nieuwe middelgrote graafmachine van de Franse aannemer CASL graaft er greppels voor de irrigatiekanalen waarmee de rijstplanten van water worden voorzien. In volcontinudienst wordt met de machine gemiddeld 170 meter irrigatiekanaal per dag gegraven.

Hitachi ZX280LC-5 graafmachine in Senegal

Grote investering in EH1100-5 dumptrucks

Estland

Het vooraanstaande Baltische energiebedrijf Eesti Energia heeft 11 Hitachi EH1100-5 starre dumptrucks aangeschaft voor gebruik in de groeve van Narva, waar olieschalie wordt gedolven. De nieuwe dumptrucks zullen worden gebruikt om het gedolven materiaal over ongebruikelijk lange afstanden (3 tot 15 km) te vervoeren op hellingen tot 9%.

Hitachi EH1100-5 starre dumptruck in Estland

Inhoud laden