Hitachi Construction Machinery (Europe)

iGroundControl

Lokaal nieuws

Nieuw duo

Dit voorjaar heeft firma Helmer 2 nieuwe Hitachi machines uit de ZX-5 serie in gebruik genomen. Het gaat om een Hitachi ZX290LC-5 en een Hitachi ZX350LC-5.

Beide machines zijn voorzien van een Stage IIIB motor met automatisch regenererend roetfilter.

Samen met het Hitachi Trias hydraulisch systeem ontstaat een fijn bedienbare machine die ook een flinke brandstofbesparing oplevert.

De machines hebben de standaard functies meegekregen zoals de enkel/dubbelwerkende extra functie en proportioneel bedienbare draaikopfunctie met lekleiding en dubbele pompschakeling. De hydraulische wigfunctie is voorzien van een aftakking wigfunctie van het meegeleverde kantelstuk.

Verder zijn de machines voorzien van een opklapbaar loopbordes rondom, een compleet overdruksysteem, een automatisch Twin vetsmeersysteem, een extra hijspunt op de arm, een geïntegreerde gereedschapskist tussen de rupsen en een Trimble GPS systeem.

Voor de werkverlichting is gekozen voor LED lampen op de cabine, boom en achterop het ballastgewicht.

De comfortabele cabine, die is voorzien van een standaard luchtgeveerde stoel, heeft een multifunctionele monitor met scherm voor de achteruitkijkcamera en het aflezen van allerlei instellingen. Verder is het comfort voor de machinisten verhoogd door het inbouwen van een Parrot telefoonsysteem, 27 MC unit bedienbaar via de joystick en een aparte omvormer met 2 inplugpunten.

Tenslotte mocht de opvallende RVS uitlaat natuurlijk niet ontbreken en zijn de machines gespoten in bedrijfskleur en beletterd in de nieuwe stijl van Alex Helmer BV.

Inhoud laden