For å få et optimalt skjermbilde les dette på nettbrett eller via datamaskin

Hitachi Construction Machinery (Europe)

iGroundControl

Forhandlernytt

Nasta på skinner!

Nasta spesialproduksjon går på skinner

Nasta på skinner!

Nasta Spesialproduksjon er en egen avdeling til Nasta AS med sveiseverksted, monteringshall og lakkhall. Vår konstruksjonsavdeling lager tegning og beregninger og vår teknisk avdeling løser hydrauliske og elektriske utfordringer. Nasta AS har også egen avdeling for HMS, kvalitetskontroll og oppfølging av nødvendige standarder. Spesialprosjekter leveres selvfølgelig med CE- godkjenning.

Blant annet for prosjekter og vedlikehold langs jernbane lager vi egne maskiner ut fra originale Hitachimaskiner. Maskinene tilfredstiller Jernbaneverkets krav NS-EN 15746-1:2010 og NS-EN 15746-2:2010. De kan arbeide både av og på skinnegangen. Det er satt maksimal hastighet til 20km/t i henhold til Jernbaneverket sine krav. Med kort bakre svingradius - kan arbeide ved siden av aktivt dobbeltspor (redusert hastighet og avgjøres av banemester). De har egne system for flytting i tilfelle motortstopp. Dessuten har du mulighet for last-, sving- og høydebegrenser ved låsing. Mulighet for skuff ved bæring av utstyr etc. Hitachi maskinene har også eget arbeidsmodus for ekstra trekkraft når den arbeider på skinnegangen.

Ta kontakt hvis du ønsker en gravemaskin tilpasset jernbane eller har en annen ide du ønsker å jobbe videre med.

NB! Disse spesifikasjonene kan endres uten varsel. Bildet kan inkludere ekstrautstyr og endringer.

ZX250LC-5 sprek, rask og presis!

ZX250LC-5 sprek, rask og presis

ZX250LC-5 sprek, rask og presis!

Etter 13 år i bransjen med erfaring fra fire Hitachimaskiner vet jeg hvordan en gravemaskin burde være. Hitachi har alltid vært gode på hydraulikken, men de nye serie 5 maskinene har en rekke merkbare forbedringer.

Jeg kjører en ZX250LC-5. Maskinen er først og fremst blitt mer lunere i førerhytta. Det er merkbart mindre støy og risting i hytta nå enn på serie 3 maskinene. Dessuten er setet mer komfortabelt og hyttekomforten generelt er betraktelig bedre.

De nye tilpasningene til rotortilten på maskinen gjør at den går vesentlig kjappere med et imponerende lavt drivstofforbruk. Man merker ikke dieselpartikkelfilteret og det er aldri noe problemer med det. Maskinen går som den skal selv om forbrenningen setter igang.

Maskinen er blitt nøyaktig slik jeg vil ha den nå. Den er sprek og rask i løftet. Dessuten er maskinen presis med dens gode hydraulikk.

Maskinen har nå rundet 1 600 timer. VI har tegnet serviceavtale på maskinen og har et godt forhold til hele Nastasystemet.

Kim Stensnes
maskinsjåfør

Arnadal Anlegg AS, Sem.

Innhold lastes

Background image