Voor een optimale kijkbeleving, gelieve op een tablet of desktopcomputer te lezen

Hitachi Construction Machinery (Europe)

iGroundControl

Nieuws

Klik op de hotspots hierboven voor het laatste internationale nieuws over Hitachi

Woningbouw groeit explosief

Canada

Riverside Excavating Ltd. krijgt op het eiland Newfound­land steeds meer opdrachten op het gebied van woning­bouw, commerciële ontwikkeling en industriële projecten.

Het bedrijf is gespecialiseerd in algemene bouwwerk­zaamheden en het creëren van infrastructuren voor nieuwe woningbouw. Onlangs heeft het zijn derde generatie Hitachi-graafmachines in ontvangst genomen in de vorm van een ZX210LC‑5.

Hitachi ZX210LC-5 in actie in nieuwbouwwijk Hitachi ZX210LC-5 in actie in nieuwbouwwijk

Asfaltterugwinning

VS

Een Amerikaans bedrijf geniet steeds meer erkenning als innovator op het gebied van de recycling van asfalt. Het in de staat Maryland gevestigde Reliable Contracting Inc. heeft een nieuwe ZX470LC‑5 aangeschaft om opgebroken materiaal van wegenbouwlocaties te vervoeren naar de asfaltfabriek van het bedrijf. Aanleiding daarvoor was de zeer grote vraag op de markt.

Hitachi ZX470LC-5 graafmachine verplaatst gerecycled asfalt

Investering in fabrieken in Oosterhout

Nederland

Na een investering van €10 miljoen heeft HCME zijn fabrieken in Oosterhout geherstructureerd door het Application Centre en de fabriek voor minigraafmachines samen te voegen.

Daarnaast maakt HCME met trots bekend dat, na een aanvullende investering van €1 miljoen, het nieuwe revisiecentrum in Oosterhout in oktober zijn deuren heeft geopend.

Nieuwe productiefaciliteiten in Oosterhout HCME opent revisiecentrum in Oosterhout

Een hoger niveau

Denemarken

NCC Construction Denmark (NCC) heeft vier Hitachi Zaxis‑5-graafmachines uitgekozen voor de bouw van een nieuwe parkeergarage van drie verdiepingen onder de Kvaesthusmolen-pier in het centrum van Kopenhagen. NCC heeft een ZX210LC‑5, twee ZX250LC‑5 en een ZX290LC‑5 gebruikt om 90.000 m3 grond af te graven tot een diepte van 10 m onder zeeniveau.

Hitachi ZX250LC-5 in actie bij de aanleg van een parkeerterrein in Kopenhagen Hitachi middelgrote graafmachines ondergronds aan de slag

‘Gezinsuitbreiding’ in Zwitserland

Zwitserland

De broers Sacha, Urs en Benno Koch runnen een succesvol grind-, beton- en wegenbouwbedrijf in het Zwitserse Appenzell. Zij hebben acht mini- en middelgrote Zaxis-graafmachines. De nieuwste toevoeging is een ZX350LC‑5, die volgens Sacha “heel comfortabel, snel en nauwkeurig is, en verder voorzien van het uitstekende hydraulische systeem TRIAS en zuinig met brandstof”.

Hitachi ZX350LC-5 middelgrote graafmachine Hitachi ZX350LC-5 met Zwitserse eigenaar Sacha Koch

Epische Chinese productie

China

’s Werelds eerste elektrisch aangedreven EX8000E‑6 hydraulische graafmachine is geleverd aan en geassem­bleerd in China. Er waren 14 dagen nodig om de ultragrote graafmachine te transporteren van de haven van Hitachinaka in Japan naar de eindbestemming: een mijn. De assemblage heeft bijna twee maanden geduurd.

Ga voor het episch filmverslag naar het YouTube-kanaal van HCME.

Hitachi EX8000E-6 elektrisch aangedreven hydraulische graafmachine Hitachi EX8000E-6 elektrisch aangedreven hydraulische graafmachine

Superieur kraanontwerp

Japan

Hitachi Sumitomo heeft voor de hijskraan SCX1200-3 de speciale juryprijs in ontvangst mogen nemen tijdens de 43e Machine Industry Design Awards. Dit innovatieve product werd tijdens de in juli 2013 in Tokio gehouden plechtigheid in het zonnetje gezet vanwege zijn superieure ontwerp en elegantie.

Hitachi Sumitomo SCX1200-3 hijskraan Hitachi Sumitomo SCX1200-3 hijskraan

Wereldprimeur: EX8000‑6 met graafbak

Australië

’s Werelds eerste EX8000-6 ultragrote graafmachine met graafbak is geleverd aan de Meandu-mijn van Stanwell in Queensland (Australië).

Er waren 28 trucks nodig om de onderdelen naar de mijn te vervoeren, waar drie kranen ondersteuning boden bij de assemblage. De nieuwe machine zal naar verwachting de komende drie jaar ongeveer 5700 uur per jaar draaien.

Eerste EX8000-6 machine met graafbak geleverd Eerste EX8000-6 machine met graafbak geleverd

Inhoud laden

Wereldkaart