Voor een optimale kijkbeleving, gelieve op een tablet of desktopcomputer te lezen

Hitachi Construction Machinery (Europe)

iGroundControl

Dealer nieuws

ZX350LC-5 voor Bartels

Background image

ZX350LC-5 voor Bartels

De firma Bartels uit Moerstraten heeft eind vorig jaar een nieuwe Hitachi ZX350LC-5 in gebruik genomen. Het gaat om een 35 tons machine met een standaard front, die is voorzien van een enkel/dubbelwerkende extra functie, draaikopfunctie (proportioneel bediend) en een hydraulische wigfunctie. Verder heeft de machine rondom een loopbordes met reling gekregen, een sykloon filter op de luchtinlaat, voorbereiding voor overdruk en een centraal smeersysteem. Daarnaast is het ballastgewicht verzwaard met 2000 kg voor eventuele montage van een long front. Ook is de machine voorzien van een Trimble GPS systeem. Om het geheel af te maken heeft de machine ook nog een mooie verchroomde uitlaatpijp.

De nieuwe ZX350LC-5 wordt aangedreven door een ISUZU 6HK1 dieselmotor met 271 pk die voldoet aan de Stage IIIB emissie-eisen door onder meer een automatisch regenereerbaar roetfilter te gebruiken. Ook is de ZX350LC-5 voorzien van het nieuwe TRIAS hydraulieksysteem dat wordt gevoed door een 3-pompensysteem. Dit nieuwe hydraulisch systeem geeft een optimaal bedieningscomfort en een lager brandstofverbruik.

De ruime comfortabele cabine is standaard voorzien van een luchtgeveerde stoel en een gemakkelijk te bedienen multifunctionele monitor. Om het comfort voor de machinist verder te verhogen zijn de ramen in het achterste gedeelte van de cabine donker getint en is een 27 mc bakkie gemonteerd.

Intussen heeft Bartels ook een ZX250LC-5 besteld; deze zal in het voorjaar van 2014 geleverd worden.

Kwartet machines Maagdenberg

Background image

Kwartet machines Maagdenberg

Firma Van den Maagdenberg heeft de afgelopen tijd 4 nieuwe ZX-5 machines in gebruik genomen. Het gaat om 1 stuks ZX180LC-5 en 3 stuks ZX210LC-5.

Zoals gebruikelijk zijn de machines standaard voorzien van een hydraulische enkel/dubbelwerkende extra functie, proportioneel bediende rotatiefunctie met extra lekleiding en een hydraulisch snelwisselsysteem. Daarnaast zijn de machines voorzien van een extra olievoorziening t.b.v een vaccuüminstallatie. De onderwagens zijn voorzien van een geïntegreerde gereedschapskist.

De vierde machine is een ZX210LC-5 met een verlengd front van 13 meter. De boom is verlengd tot 8,2 meter en de nieuwe arm is 6,25 meter. Hiervoor is wel een extra contragewicht gemonteerd van 1500 kg. Verder is deze machine voorzien van extra verlichting op het front en een loopbordes rondom. In de comfortabele cabine is nog een extra 12 volt aansluiting gemaakt.

Alle machines zijn op verschillende locaties werkzaam.

Inhoud laden

Background image