Hitachi Construction Machinery (Europe)

iGroundControl

Rotator uutisia

Hitachin luotettavuus avainasemassa

Hitachin luotettavuus avainasemassa

Työskenneltäessä vaativissa ja koneita rasittavissa kaivosolosuhteissa tarvitaan kalustolta sekä yhteistyökumppaneilta paljon.

Vuonna 1962 perustettu perheyritys Maanrakennus Alamäki Oy on monialayritys, jonka toimialaan kuuluvat mm. tuotetut tehdaspalvelut kierrätysteräksen ja teräsrullien siirtojen muodossa. Yritys on tehnyt Rotatorin kanssa yhteistyötä jo pian 30 vuotta.

Syksyllä 2017 yritys urakoi rikastushiekka-altaan padonrakennustöissä. Heidän uusin kone työmaalla on juhannuksen aikoihin tullut Hitachi ZX490LCH-6. Konetta on uudesta saakka käyttänyt Juha Elf. ”Mittarissa on nyt 443 tuntia ja olen tykännyt joka hetkestä. Totta kai uusi on aina uusi ja verrattuna aikaisemmin käyttämääni 360:seen tässä on selkeästi enemmän voimaa. Isommatkin lohkareet siirtyy vaivattomasti ja padon tekeminen tällä on helppoa ja vaivatonta. Myös kuljettajaa on ajateltu, sillä näkyvyys hytistä ulos on hyvä ja melutaso erittäin alhainen,” kertoo Elf.

Huoletonta puunkäsittelyä Hitachilla

Huoletonta puunkäsittelyä Hitachilla

Keitele Gropin Hitachi ZW330-5 -pyöräkuormaaja on toiminut luotettavasti ilman vikoja määräaikaishuollosta toiseen.

Hitachi ZW330-5 on Keitele Groupiin kuuluvassa Keitele Timber Oy:ssä puunajossa, jossa tukkipuuta siirretään pyöräkuormaajalla lajittelusta kasoille ja tarvittaessa kasoilta sahan pöydille. Kehityspäällikkö Seppo Paanasen mukaan Hitachi on selvinnyt urakastaan hyvin. ”Pyöräkuormaaja on yksi tuotantomme apuväline ja sen pitää toimia työssään teknis-taloudellisesti hyvällä tasolla. Mutta tärkein kriteeri tällekin tuotantovälineellemme on, että koneen pitää olla tuotantotyössä. Suurinta hallaa meille muodostuu, jos kone on telakalla. Hitachi ZW330-5 on suoriutunut tehtävästään hyvin. Sille on tehty asiaan kuuluvat määräaikaishuollot ja näiden huoltojen välissä Hitachissa on ollut vikoja nolla kappaletta. Lisäksi Hitachin teho-painosuhde on varsin hyvä eli polttoainetaloudellisuuskin on kohdallaan.”

Hitachi ZW330-5 ominaisuuksista Keitele Timber Oy:n konekuskit nostavat esiin hyvän hydrauliikan mahdollistaman rivakan noston sekä hyvän vipuvarsisuhteen. Myös ergonominen sekä hiljainen ohjaamo saa kehuja.

Kaiva syvemmälle

Ladataan sisältöä